September 21st, 2011 8:54 am

Sunt sute de formatii de nunta care isi fac reclama serviciilor lor pe piata, asa ca in continuare prezentam 10 puncte de luat in considerare in alegerea uneia.

Abilitatea muzicala – probabil acesta este cel mai important factor cand alegi formatii nunta si de asemenea este probabil singurul care va fi recunoscut de invitati. Multe formatii bune canta alaturi de nume importante ale industriei muzicale. Acest lucru nu garanteaza calitatea insa, dar poate fi un pariu sigur.

Repertoriul – O formatie nunta buna ar trebui sa aiba un repertoriu bogat si sa fie flexibil cu acesta, pentru a putea raspunde la o varietate de stiluri. Formatiile de nunta care pot acoperi cate putin din toate (pop, rock, clasic, popular)  sunt cele mai flexibile si pot canta aproape orice le vei cere.

Experienta – Formatiile nunta ideale au cantat la multe nunti inainte si au acoperit multe situatii posibile. Apoi formatia trebuie sa fie capabila sa se adapteze unei modificari in program de ultim moment. De exemplu nu are niciun rost sa continue sa cante rock and roll din anii `60 daca toata lumea vrea sa auda pop din anii `80.

Profesionalism – Acest lucru este foarte important la o nunta deoarece pentru tine va fi cea mai importanta zi din viata. Nu poate fi tratata de catre formatiile nunta ca “o alta seara obisnuita”. Majoritatea oamenilor care angajeaza formatii de nunta vor face asta pentru prima oara si cel mai probabil si pentru ultima oara, asa ca formatia trebuie sa ghideze clientul si sa-i arata toate punctele importante.

Cum sa alegeti formatii nunta din sute de oferte?

Cel mai important lucru este sa cauti singur formatii de nunta. Primul lucru de unde ar trebui sa incepi este internetul. Formatiile nunta profesioniste ar trebuie sa investeasca intr-un site bun, inregistrari bune si o reclama pe masura, asa ca nu vor fi dificil de gasit. Intreaba formatia de nunta unde au mai cantat inainte si la cate nunti au participat.

Cum compari preturile intre formatii nunti?

Ar trebui sa ceri o oferta completa de la formatiile de nunta dorite si sa intrebi ce contine aceasta. In plus de taxele pentru componenti vor mai exista si pentru lumini, muzica de fundal, muzica din timpul pauzelor. Mereu verifica si cat vor canta muzica live in acea oferta de pret.

Poti vedea formatiile nunta inainte de a le angaja?

Din pacate majoritatea formatiilor de nunta nu au reprezentatii publice unde sa poti merge sa le urmaresti. Insa merita mereu sa intrebi, deoarece iti pot oferi posibilitatea de a-i vedea la o alta nunta.

Ar trebui sa angajezi formatii nunta printr-o agentie sau singur?

Agentiile de evenimente sunt o buna modalitate de a gasi formatii nunta deoarece ei lucreaza cu trupele si stiu exact cine ar fi potrivit pentru nunta ta. Insa de obicei vei plati mai mult, cam cu 20% pentru formatii nunta angajate printr-o agentie, asa ca daca nu ai un buget foarte mare poate ar trebui sa incerci sa gasesti singur formatia de nunta.

Cat de mult ar trebui sa platesti pentru formatii nunta?

Majoritatea formatiilor de nunta costa de la 3000 RON in sus, depinde insa foarte mult de ce servicii doresti de la respectivii si cat doresti sa cante. Insa inainte sa inchei un contract nu uita sa intrebi ce include pretul oferit.

De ce sa alegi formatii nunta si nu un DJ?

O formatie de nunta ofera mult mai multe decat un DJ, stiu cum sa intretina atmosfera si cum sa interactioneze cu oamenii.

formatii nunta

formatii nunta

formatii nunta

formatii de nunta

formatii pentru nunta

Tags: , ,

Leave a Reply